Lastensuojelun verkostohanke käynnistyy

Lastensuojelun verkostohanke

 

Verkostohankkeessa etenemme yhdessä kohti oikea-aikaisia ja kustannustehokkaita palveluita. Tavoitteena on aito vuorovaikutus ja läpinäkyvyys perheiden parhaaksi.

Kuntien lastensuojelu on paineen alla ja aika kuluu tulipaloja sammuttaessa. Alaa kuormittavat työntekijöiden vaihtuvuus ja puute.  Asiakkuudet, verkostot ja haasteet ovat monimuotoistunteet. Isojen asiakasmäärien ja monimutkaisten prosessien hallinta on vaikeaa. Työntekijät kokevat yksin työskentelyn haastavana ja henkisesti kuormittavana. Hyvistä ideoista huolimatta kustannuksissa on hallittavuusongelmia.

Lastensuojelun verkostohankkeessa keskustelemme,  suunnittelemmme ja jaamme hyviä käytäntöjä. Sitä kautta pääset  kohti uusia, selkeämpiä toimintamalleja ja ratkaisuja, jotka ovat vietävissä käytäntöön.

Verkostohanke ei jää puheen tasolle, vaan etenee kohti aitoa, oppivaa ja käytännönläheistä lastensuojelun ekosysteemiä. Kun olet osa asiantuntijaverkostoa, saat tukea, kuulet ja opit muiden hyvistä käytännöistä. Samalla tuot omat hyvät toimintatapasi muiden tietoon.

Käytännönläheiset ratkaisumme perustuvat huolelliseen perehtymiseen, analytiikkaan, tiedon jalostamiseen ja vankkaan käytännön kokemukseen.

Verkostohanke käynnistyy tammikuussa 2020 ja päättyy maaliskuussa 2021. Seminaarien aiheet ovat:

  • tammikuussa henkilöstö
  • huhtikuussa talous
  • syyskuussa prosessit
  • marraskuussa asiakasnäkökulma
  • tammikuussa 2021 johtaminen.

Seminaarit pidetään Helsingissä ja Tampereella. Paikat vahvistuvat osallistujien sijaintikuntien mukaan.

Verkostohankkeeseen sisältyy 2-4 konsultointipäivää asiakkaan luona. Niissä keskitytään niihin polttaviin kysymyksiin, joihin haluat hankkeen myötä vastaukset. Sen pohjalta saat myös kehittämisehdotuksen ja tuen, kun hyvin suunniteltu muutos viedään käytäntöön.

Verkostohankkeen tuloksena syntyvät ratkaisut yhdessä tavoitteiksi sovittuihin haasteisiin. Organisaatiossasi tehtävän työn vetovoima kasvaa ja työilmapiiri paranee.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!
erityisasiantuntija Satu Kainulainen
satu.kainulainen@fcg.fi
+358 40 820 0878