Onko mikään ikinä valmis? Voidaanko mistään sanoa, että hei, nyt tämä on valmis? 

ITE itsearviointi- ja laadunhallinta -menetelmä siirtyi FCG Konsultoinnille alkuvuodesta 2017. Menetelmä ja allekirjoittanut kohtasivat toisensa.


Ensin tapailimme ja tarkastelimme toisiamme; kukas sinä oikein olet? ITEllä oli jo ikää ja kokemusta. Se oli pidetty menetelmä. Itse en ollut niinkään tuttu laadunhallinnan kanssa, mutta tutustuminen oli nopeaa ja etenimme pian seuraavaan vaiheeseen. Olin myyty. ITE hurmasi minut helposti lähestyttävällä luonteellaan, kartoittavalla otteellaan ja valmiudella sitouttamaan minut laadukkaaseen työhön.

Tapailumme jälkeen kaipasimme kuitenkin pian jotakin uutta. ITE halusi uudistua ja minä halusin auttaa sitä. Halusimme heittää vanhainaikaisen ajattelun nurkkaan ja uudistaa arvioinnin teon nykypäivään. Aloimme keskustella sovellukseen siirtymisestä. Mutta kuka olisi sopiva kolmas pyörä hyvin toimivaan suhteeseemme? Haeskelimme ja etsiskelimme. Kysyimme muilta ITEen ihastuneilta haluja ja toiveita, miten uudistus tulisi parhaalla mahdollisella tavalla toteuttaa.

Eräänä kauniina kesäpäivänä ratkaisu löytyi lähempää kuin uskoimmekaan. Oma poikamme FCG Flowmedik oli valmis tarttumaan haasteeseen ja tuottamaan meille sopivan sovelluksen. Loppukesän, syksyn ja alkutalen virittelimme, valitsimme polkuja, ihmettelimme. Välillä astuimme harhaan ja palasimme takaisin. Välillä harppasimme isoja askelia yhdessä ja iloitsimme. Uskalsin jo hieman antaa ITElle liekaa päästä hurmaamaan ja auttamaan muitakin. 

Valmistuminen häämöttää, minua jännittää. Minun täytyy päästää ITE liihottamaan vapauteen tekemään tehtäväänsä. Jään kuitenkin ITEn rinnalle rakentamaan sille entistä tukevampia siipiä.


Elisa Snicker
asiantuntija ITE-menetelmä

 

Lue lisää ITE-menetelmästä >
Lue lisää FCG Flowmedikin ratkaisuista >